CHECK CZECH FASHION SHOW

Znáte ten kritický sloupek s názvem Never more, který se pravidelně objevuje v časopise Reflex? Vím, že nejsem kompetentní osoba, ale pokud bych mohla jedno Never more udělit, bylo by to pro Check Czech Fashion Show. Jsem člověk, který dokáže ocenit snahu uspořádat jakoukoli akci podobného ražení (zvláště pak módní). Zároveň se mám ale natolik ráda, že bych nic podobného už dobrovolně nechtěla absolvovat. Ani za pytel dukátů nebo za doživotní předplatné Tobleronek. To se radši projedu po skluzavce bez kalhotek.
Zkrátka...CCF Show mě zklamala. Po runwayi by se směle mohlo procházet barevné želé a já bych nepoznala rozdíl. I umdlený somnambul (jak by řekl Ladislav Klíma) by vedle modelek vypadal jako účastník karnevalového průvodu v Rio de Janeiro. Celkový dojem nezlepšil ani moderátor celé akce, který nás ochotně chodil zásobovat zprávami o tom, co se děje v zákulisí, což zahrnovalo především informace o nahých modelkách. Bohužel už nejsem v pubertě, abych ocenila tento vytříbený smysl pro humor. Díky nedostatku modelek navíc mezi přehlídkami jednotlivých návrhářek nastávaly dlouhé časové prodlevy, kdy se nic nedělo (pominu-li moderátorovu snahu zabavit publikum svými trapnými vtipy, které jsem ale v rámci zachování zdravého rozumu pouštěla jedním uchem dovnitř a druhým ven). Volnou chvíli lze samozřejmě vyplnit čuměním do blba, i to vás ale brzy přestane bavit. Organizátorky proto prozřetelně zvolily jako programovou výplň těchto mezer vystoupení smyčcového kvarteta. Velmi poetické a krásné. Proto mě upřímně vytočilo, když se u druhé písničky začali všichni bavit. A hezky nahlas. Nějakou úctu k umění tam totiž nikdo neřešil. Proč se nebavit o tom, co jsem dnes dělala a nakoupila, když nám k tomu zrovna tak pěkně hrají, že? Při tomhle už se rděly i samy organizátorky. Tehdy mi jich začalo být upřímně líto. Doufám, že ani záverečná světelná paráda a blesky fotoaparátů jim nezastří zrak, a jejich zdravý úsudek jim pomůže si uvědomit, že tohle nebylo to nejlepší, co v historii Check Czech Fashion vytvořily. Jsem totiž přesvědčená, že to jde i lépe. Reprezentativněji. A já doufám, že se jim to v příštích letech podaří. 

25 comments:

  1. Hmm tak to ja som nemala humor pana moderatora ani v puberte :/ a som za to vdacna...

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. musím ale říct, že triko na 2.fotce je skvostné!

    ReplyDelete
  3. A to jsem se chtěla přijít podívat.
    Teto moderování mi sedí na jednoho poměrně známého českého moderátora.
    Styl nechodí ruku v ruce s etiketou a uměním se chovat.
    Já měla tu možnost vyslechnout si rozhovor jedné poměrně známé české bloggerky (chápej přes 1000 followers), při jejím rozhovoru s kamarádkou a musím říct, že jsem se vyděsila. Z rozhovoru bych usoudila, že se baví dvě přihlouplé patnáctky ne bloggerka vedoucí poměrně známý blog, především o kosmetice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D jsem ráda, že znam osobně velmi dobře jenom jednu blogerku

      Delete
  4. uuuuuuuuu, tak to už mi docela přestalo být líto, že jsem nemohla jít...

    ReplyDelete
  5. wow, drsná Beáta se mi líbí :) super, že se nebojíš vyjádřit názor. máš bod!!

    ReplyDelete
  6. zapomnelas na molo oblepeny izolepou a 30 zidli jen pro VIP hosty. muj vycet by byl jeste horsi. jinak pekne napsany)

    ReplyDelete
  7. Pěkně napsaný, kritiku mám ráda. Původně jsem taky chtěla vyrazit, koukám, že jsem o nic nepřišla.

    ReplyDelete
  8. nooo to musel být asi pěkný průser! :))

    ReplyDelete
  9. Jaká byla show nevím. Nicméně některé návrhářky mi připadají talentované a bylo tam několik modelů, které se mi moc líbily. Nevím jak na tom byly organizátorky, ale návrhářky a modelky se v backstage mohly zpřetrhat, aby to dopadlo dobře...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adinko, modely se mi taky líbily...což jde myslím vidět i na fotkách. Věřím, že za tím vším bylo strašně moc práce, ale výsledek bohužel působil zmateně a nepřipraveně. Takže konečný efekt šel bohužel na úkor návrhářek i modelů. Což mě mrzí. Přehlídku Petry Ptáčkové jsem viděla už v Chemistry Gallery, a tam to byl úchvatný zážitek.

      Delete
  10. jsem ráda, že nejsem jediná, komu takový humor nepříjde ani trochu vtipný .)

    ReplyDelete
  11. slečna na piatej fotke je tiež zhrozená:)

    ReplyDelete
  12. Asi to celé bylo o nedostatku modelek, protože pak by pauzy mohli být o dost kratší a moderátor
    by snad ani nebyl potřeba. Jinak mi poslední dobou připadá, že najít nějákého s inteligentním
    humorem tady v našich končinách je snad nadlidský úkol :D Ale stejně jsem rád, že tu takováto
    akce je - každá snaha dobrá. Příště to snad bude lepší :) Btw konečně jsem našel i nějakou svojí
    fotku (jsem na páté vzadu, yeah!) :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Označila bych tě, ale...
      Nicméně, já jsem taky ráda, že takové akce vznikají. Je skvělé, že někdo dobrovolně vynaloží energii, aby se mohlo něco podobného konat. Za to jim rozhodně patří obdiv.

      Delete
  13. Moc pěkné fotky :))))
    http://nikol-kach.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  14. Moc hezky píšeš. Měla bys psát takové články častěji, dobře se to čte :-)

    ReplyDelete
  15. ale napriek tomu modely vyzerajú super :)

    ReplyDelete
  16. Beátko, dneska jsi na mě vyskočila (nebo spíš skočila do peřin) na youtube, to jsem nečekala!

    ReplyDelete
  17. Naprosto souhlasím se vším, lituji, že jsem dala za tuhle akci, nechce se mi to ani tak honosně nazývat-150 kč. Modely byly super, ale to všechno ostatní bylo špatně. Hudba byla sice exkluzivně složená pro tu přehlídku, ale ta hudba se dle mého názoru nehodila k tý přehlídce ani trochu. Než člověk dostal něco k pití, tak málem zdechl. A nejvíc mne baví, že parta hic z CCF si říká "odborná porota". Odbornou porotu si představuji dosti nijak.Oni nejsou ani redaktorky. Nechápu jak se takhle můžou označovat. No o tom, že jsem byla zpocená až na pr..jaký tam bylo vedro snad asi i pomlčím. Zkrátka je vidět, že holky maj finance na to uspořádat něco takového. Ale doufám, že si spočítali jedna plus jedna, a zjistili, že to byl fakt průser!

    ReplyDelete
  18. Přesně, CCF Show 2013 propadák. Mluvíš mi z duše, moderátor byl trapnej egoista a to, že lidi kecali, když hrály smičce, jsem považovala za jeden z českých křupanských projevů.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..říká někdo kdo napsal "smičce"

      Delete
  19. Beáto, oprav si prosím ve větě: "Organizátorky proto prozřetelně zvolili..." měkké "i" na tvrdé "y". Bude to tak lepší :-) Hezky jsi to napsala/sepsula, a i když jsem tam nebyla, dovedu si to představit. Bylo by fajné tvůj názor organizátorkám poslat, co myslíš?
    Zuza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji za upozornění :)) Opraveno. A myslím, že organizátorky to četly. Rozhodně.

      Delete