SOURIRE

Víte, co je nejmocnější zbraň na světě? Ne, pánové, nejsou to prsa trojky tvrdý šišky, ani dvanáctimístné bankovní konto, milé dámy. Je to mnohem prostší. A přece s tím uděláte pořádnou díru do světa. Minimálně zhruba díru rozměrů 6 x 2 cm. Tušíte? No přece úsměv. Neexistuje nic lepšího, čím odzbrojíte svého protivníka a potěšíte své okolí. Sleduji to jak v práci, tak v běžném životě. V kavárně to občas ještě některé zákazníky překvapí, když se na ně servírka, potažmo já, usměji jen tak a občas se i zeptají, proč mám permanentně úsměv na tváři (zvlášť když jsem v práci, protože práce nás logicky má štvát a ne těšit, že?), ale když přistoupí na tuhle malou společenskou hru, máme hezčí den všichni. Takhle je to i na úřadech, poštách a na všech ostatních místech, kterým se slušní lidé vyhýbají obloukem a ti neslušní si tam chodí zanadávat. Měli byste vidět, jak se změní přístup takové přednasrané paní úřednice, když se na ni mile usmějete a na odchodu ji k tomu všemu ještě popřejete hezký den. Tu změnu barevné aury z padesáti odstínů šedi na duhovou vidíte na sto honů. Paní prožije něco jako malý orgasmus a ještě vám většinou pomůže s nějakou úřednickou oklikou nebo doporučí jak ven z problému. A stejné je to všude! Na zkouškách ve škole, v obchodě u pultu se sýry, u přepážky na nádraží, v nemocniční čekárně,...
Ověřeno! Takže...úsměv prosím. Do každé rodiny.
Aplikovali jste taky někdy tuto "usmívací" metodu? A byli jste úspěšní?

[READ MORE]





tričko / t-shirt | TOPSHOP
sukně / skirt | COS
kožené boty / leather flats | BAŤA
brýle / cat eye sunglasses | TIGER

17 comments:

  1. To jsou tak boží fotky, že jsem si hned objednala ty boty... ehm. Často to nedělám, ale hrozně se mi líbí. Tak děkuju za tip! :)
    Úsměv je mocná zbraň... ještě tak umět vytvarovat ten přednastavený škleb, co mám permanentně na ksichtě. Někdy to jde. Musím trénovat :).

    ReplyDelete
  2. Najviac ti to pristaneee!!! Veľmi pekná si :)

    ReplyDelete
  3. Wooow ! Super fotky a tá sukňa je mega úžasná hned takú chcem :D :) ♥♥♥

    ReplyDelete
  4. Občas ta usmívací technika nefunguje, třeba některé paní u nás na poště jsou vyloženě ledové královny a už se ani nenamáhají na prosté dobrý den a jsem tam zrovna často. :-) Ale hrozně moc mi zvedne náladu, když narazím na někoho milého, atˇuž na poště, v obchodě, nebo jen tak na ulici.

    ReplyDelete
  5. Neexistuje nikdo, komu by neslušel!

    ReplyDelete
  6. Stopro souhlas, praktikuji denne a funguje az s 99% spolehlivosti! A saty jsou naaadherny! :D

    ReplyDelete
  7. Pěkně napsáno :) Musím se přiznat, že na ulici se na lidi neusmívám, ani se na ně moc nedívám, mám vážnou tvář, ale v práci se snažím být veselá a na pacienty se usmívám už ode dveří. Ano, jsem zdravotní sestra a u té je úsměv přímo nutností! :) (PS : Boží šaty!)

    ReplyDelete
  8. Milujem čiernu a tie šaty sú proste top!:) Veľmi ti svedčia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. já vidím modrou :) Moc ti to sluší, super fotky!

      Delete
    2. tak mne to príde čierne;)

      Delete
  9. krásný překrásný! ty brýle mě hrozně baví a sukně je prostě super :)
    a rozhodně souhlasím! ze mě jsou lidi v práci uplně vyplesklý jakto že se pořád usmívám a jsem milá ale pro mě to je to nejjednodušší co můžu udělat a kyselý ksichty se člověku stejně jenom kysele vrací...

    ReplyDelete
  10. perfektní článek a s tou poštou to mám taky vyzkoušeno:D víc úsměvů všude!:) btw. nádherná sukně!!!
    Style by Eliza

    ReplyDelete
  11. Ty brýle! Já je musím mít!

    ♥ Happy Friday! ♥

    THE KAWAII PLANET

    ReplyDelete
  12. A já myslela, že jsou to šaty, haha. Každopádně ti to zase sluší! :)
    Já pozoruju, že se moc usmívat na druhý neumim, takže... plán. Zazubit se na někoho!

    ReplyDelete
  13. Zaujaly mě nejen šaty ale i "usmívací" článek. Zvláštní, teď se úsměvům asi daří. V krátké době slyším něco podobného asi po třetí. Možná je to nakažlivé. Držím basu. Musím, ale taky říct, že někteří zarputilí škarohlídi dokážou i odolávat. Na ty nevím co platí teda.

    ReplyDelete