FRENCH FIGHT

Byla neděle. Jeden z těch dnů, kdy není ani horko ani zima. Na rohu Rue des Trois Frères seděla u stolku v malebné kavárničce dáma ve velkém černém klobouku, slečna Touche Eclat - v úzkém kruhu přátel zvaná Zlatíčko. Čekala na své dvě kamarádky, které měly jako vždy zpoždění. Rozčilením míchala svou kávu tak horlivě, až vylila značné množství na skleněnou desku stolu. Cítila se trochu trapně, ale jen do té chvíle, než si všimla, že pánovi u vedlejšího stolku upadlo kus crème brûlée na jeho čistou bílou košili. Brzy dorazila slečna Teint Miracle, které to v její stříbrné róbě mimořádně slušelo. A nebylo to jen proto, že jí z ní laškovně vykukovaly opálené nožky. Záhy se k nim připojila i madam Clinique, která měla ve zvyku chodit všude poslední. V šatech tělové barvy sice vypadala čistě a upraveně, ale v porovnání se zbylými dámami působila poněkud nudně. Jala se tedy alespoň vyniknout svým hlasitým projevem o tom, co neobvyklého se jí v minulých dnech událo. Tady náš příběh, drazí čtenáři, začíná nabírat obrátky. Tahle neděle totiž neměla proběhnout obvyklým poklidným způsobem. Nevinné tlachání se změnilo v hádku. Zprvu se jen madam Clinique zmínila o tom, že byla předevčírem na nějaké párty, kde vydržela celou noc až do ranních hodin bez jediné známky únavy. Pak se ale začala vytahovat, že nezná nikoho, kdo by měl tak úžasné krycí účinky, jako ona. Zmínila taky něco o kvalitních genech, což slečna Touche Eclat komentovala jen hlasitým sarkastickým smíchem. Slečna Teint Miracle se do toho okamžitě vmísila a aby obě dámy uklidnila, začala vyjmenovávat všechny jejich klady. Věděla, že rovněž Touche Eclat umí účinně bojovat proti známkám únavy, a díky svému vybranému vkusu a slabosti pro luxus si ji oblíbilo mnoho žen. Její krycí schopnost sice není tak markantní, ale zase umí výborně rozjasnit jakékoli místo. Madam Clinique ve společnosti nikdy příliš nezářila, ale je pravda, že ve výdrži je takřka nepřekonatelná. Ani výčet všech jejich kladných vlastností ale dámy neuspokojil. Chtěly, aby Teint Miracle sepsala seznam plusů a mínusů a na základě toho pak rozhodla, která z dam je ve svém oboru nejlepší. Výsledek byl ale nerozhodný, což obě dámy ještě více naštvalo a tak začaly všechnu vinu házet na chudinku Teint. Vyčetly jí všechno. To, že je nejhezčí, že stejně nejlépe kryje ona, a že ony dvě jsou celý život jen v jejím stínu. Že ona jediná opravdu umí bojovat proti kruhům pod očima, protože to prý říkala i ta bloggerka Beáta, co má s kruhy pod očima zkušenost, a to je prý nějaké "haló", když už se o tom i píše. Teint Miracle jen tiše seděla a cítila se potěšeně a zahanbeně zároveň. Pak řekla: "Holky, kašleme na to. Hlavní je, že se máme. Nikdy nebudeme vyhovovat všem, ale i tak si v každé z nás může někdo najít to dobré. A dneska to kafe platím já." Ještě chvíli si povídaly, a pak se rozloučily s příslibem dalšího setkání. Příště si budou povídat už jen o chlapech, hubnutí a o tom, kde dělají tu nejlepší zmrzlinu v Paříži. 

Máte zkušenost s nějakou z těchto tří dam? A která je vaše favoritka? U mě jasně vítězí ta od Lancôme, protože s mými chronickými kruhy pod očima umí zatočit jen ona.

AIRBRUSH CONCEALER (CLINIQUE) | TEINT MIRACLE (LANCÔME) | TOUCHE ECLAT (YVES SAINT LAURENT) | LEGO KRABICE (BONAMI)

24 comments:

  1. Tak to je nejlépe napsaná recenze, kterou jsem kdy četla! Klobou dolů :) p.s. jinak nemám zkušenost s žádnou z těchto dam, ale Touche eclat od YSL bych moc ráda vyzkoušela :)

    ReplyDelete
  2. touche eclat už mám třetí a nedám na něj dopustit :)

    ReplyDelete
  3. YSL mám doma a kruhy se u mě vybarvují vesele dál.

    ReplyDelete
  4. První recenze, kterou jsem byla schopná přečíst až do konce.
    P.S.: Z nadpisu asi uteklo "n".

    ReplyDelete
  5. vážně nejskvělejší a nejoriginálnější recenze! :)

    ReplyDelete
  6. Ten příběh je tak skvěle napsaný, že jsem úplně zapomněla, že je to recenze :D

    ReplyDelete
  7. Celou dobu jsem neustále kontrolovala fotky všech "dam", abych se v jejich příběhu neztratila ;) A pak to zklamání, když zjistíš, že je to vážně jen recenze :D

    Jsi totálně vyždímaná? Zajdi na: http://www.pradelna.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  8. Super recenze :) Zkušenost s nimi ale bohužel zatím nemám :(

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2013/08/prazdninova-giveaway.html

    ReplyDelete
  9. Juu tu krabičku mám v černé:D

    ReplyDelete
  10. Beato, tleskám. To je dokonalá recenze, snad budu taky tak dobrá pisatelka jako ty :-)

    ReplyDelete
  11. Skvela recenzia! A podla mna je YSL zarak. ;)

    ReplyDelete
  12. dokonale napsaná recenze!!!!Jinak miluju YSL :)

    ReplyDelete
  13. Tak tahle recenze je pojatá vážně originálně, hrozně hezky jsi to napsala :). A zkušenost sice ani s jednou z tří dam nemám, nicméně s Teint Miracle bych se jednou seznámila převelice ráda.)

    ReplyDelete
  14. BohUžel z těchto věciček mám zkušenosti jenom s legem :DD

    Zvu tě na svou první Giveaway ! :)
    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    ReplyDelete
  15. Jsi skvělá! Úžasný článek, zvedl mi náladu :*

    ReplyDelete
  16. To je parádní článek, taky mi zlepšil pochmurnou smutnou náladu. Úplně jsem Ti to žrala, jak pohádku. :D:)
    Já mám zkušenost jen z YSL a krytí nic moc, avšak rozjasnění top.

    ReplyDelete
  17. Mám zkušenoust pouze s YSL, ale ráda teď vyzkouším i Lancome

    ReplyDelete
  18. Wow, tak tomu říkám geniální recenze! Moc jsem se pobavila a souhlasím, lady Stříbrná vede! :-)

    ReplyDelete
  19. Vypadá to fakt docela pěkně, taky si potřebuji něco takového do budoucna pořídit. Čeká mě teď nová práce, kde budu potřebovat trochu reprezentovat, tak abych nevypadala jako šedá myška a zároveň abych zapadla do kolektivu. :) No... A pak taky musím koupit peněženky pro kluky, kteří mi půjdou v září do školy. To to uteklo a mám doma školáky. :)

    ReplyDelete